Szent László búcsú 2024

19. jún 2024.

Debrőd lakosai és az idelátogatók már előre örülhetnek a Szent László búcsúnak (St. L day), melyre a községnek sikerült támogatást szereznie az Interreg HU-SK Kis Projektalapból.

2024. június 28-án kerül sor 15:00 órai kezdettel a Gasztro napra, amikor a vendégek helyi jellegű ételeket kóstolhatnak, helyi és magyarországi folklór csoportok színvonalas előadását nézhetik meg, bekapcsolódhatnak a kézműveskedés kreatív világába, és a gyerekek is élvezhetik az ugrálóvár és óriáscsúszda felemelő vidám világát.

Akik pedig a későbbi órákban is szeretnének kikapcsolódni, azok a TANKCSAPDA koncerten is részt vehetnek, majd DJ ,,Apuci” Oldies Video Disco-ján is felidézheti a 80-as, 90-es évek sztárjainak fénykorát.

A Debrődi Szt. László búcsú programja július 6-án folytatódik 11:00 órától a Szt. László tisztáson a hagyományos ünnepi szentmisével, amit a közkedvelt piknik követ kiváló zenei műsorral a Magyar Művészeti Akadémia művészei és környékbeli előadók jóvoltából. Természetesen az utánozhatatlan debrődi gulyás is kapható lesz.

A rendezvénysorozat július 12-én ér véget egy ünnepi konferenciával, melynek címe: Debrőd és történelmi értékei.

A projekt 26 430,- Euro támogatásban részesült.

web: spf-viacarpatia.eu