Nedeľná škola v Debradi

28. mar 2014.

Dňa 22.3.2014 do miestneho kultúrneho domu v Debradi boli srdečne pozvaní najmä deti a ich rodičia.

Miesto konania: Debraď, Debraď

 

Tri milé učiteľky z Madˇarska venujú svoj voľný čas deťom, teraz zavítali do našej obce. Deťom pripravili pestrý program, a napriek tomu že najmladší z účastníkov  bol 3-mesačný Ákos a najstaršia z detí  je žiačkou základnej školy-každý z nich sa očividne výborne bavil.

Stretnutie sa začalo zoznamovaním sa. Každý mal príležitosť predstaviť sa, a veru ani nie je také jednoduché a ľahké odpovedať celou vetou, ale deti treba pochváliť, ani otázky moderátorky a kamera (redakcia Moldava nad Bodvou) ich neprekvapili.

A nielen to, akí sú všetci šikovní sa ukázalo, ke prišiel rad na spoločné tancovanie a spievanie.

Deti mohli tvoriť, kresliť na námet ”zázračného jeleňa”-ktorý viedol Huna a Magora k zemi kde sa usadili, peknej legendy z dejín, vznikla jedna kresba za druhou.

Rýchlo si poskladali puzzle, aj skladačku s textom, podarilo sa im rozlúštiť text, doplňať chýbajúce slová, navyše si zahrali divadlo.

Na záver každý sa pustil do výroby pravého šamanského bubna! Kedˇ si zvedavý čo to je, tak neváhaj ak čítate tie riadky a dostali ste chuť stráviť s nami čas, do toho. Podˇ, určite tu nájdeš kamarátov, zmizne jazyková bariéra, a dozvieš sa niečo nové! Nedeľná škola Vás čaká dňa 12. 4. 2104 a hlavnou témou bude Veľká noc.

Zuzana Szelesová
Blunárová, matka